Risto Astikainen KAVIn Kino Tuliossa 14.11. klo 15

Risto Astikainen tunnetaan pitkästä ja ansiokkaasta urastaan TV2:ssa Tampereella. Hän on monipuolinen ohjelmien tekijä, joka muistetaan erityisesti dokumenteista sekä luonto- ja tiedeohjelmista. Niissä käsiteltiin vakaviakin aiheita, mutta usein Astikaiselle ominaisella huumorilla höystettyinä. Ehkä tämän piirteen vuoksi tv-kriitikkojen on ollut vaikea lokeroida Ristoa johonkin ”genreen”.

Ohjelmatyön lisäksi Astikainen koulutti nuoria tv-alan opiskelijoita, joilta periytyy hänen lempinimensä ”Tohlopin ylivisiiri”. Sanavalmis mies tuli tutuksi tv-katsojille ruudun ulkopuolellakin, sillä hän opasti vuosikymmenien ajan lukemattomia vierailuryhmiä Tohlopissa. Risto Astikainen on hiljattain kirjoittanut myös muistelmateoksen ”Ylen onnekas mies”. Siinä hän tarinoi ohjelmatyönsä taustoista sekä tilittää työuransa moninaisia vaiheita. Risto Astikainen kertoo nyt itse em. aiheista Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin (KAVI) Tulio teatterissa maanantaina, marraskuun 14. päivänä klo 15 alkaen osoitteessa Sörnäisten Rantatie 25 A viides kerros. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä Ristolle sekä ostaa muistelmateosta ”Ylen onnellinen mies”.

Tilaisuuden järjestää Radio- ja televisiohistorian seura yhteistyössä   Kansallisen Audiovisuaalisen Instituutin kanssa.  

Tervetuloa! 

Jätä kommentti